Уряд Румунії залучить церкву для промоції переходу на євро

Понеділок, 11 лютого 2019, 10:29

Уряд Румунії залучить духовенство до кампанії з інформування громадян про приєднання країни до єврозони.

Про це свідчить Національний план про перехід на євро, підготовлений урядом у Бухаресті восени та опублікований минулого тижня, повідомляє EUobserver.

Згідно з планом, ця релігійно-політична комунікаційна стратегія почне роботу приблизно за 12 місяців до офіційного приєднання до єврозони, що має відбутися 2024 року.

Румунський уряд не вперше звернувся за допомогою до церкви, сподіваючись охопити більш широку аудиторію. Раніше міністерство сільського господарства Румунії використовувало подібну тактику у двох окремих випадках: щоб переконати фермерів приєднатися до сільськогосподарських кооперативів і подавати заявки на європейське фінансування.

Церква у Румунії має добру репутацію у сільській місцевості - понад 80% сільського населення Румунії висловлює високий рівень довіри до духовенства.

Уряд Румунії сподівається, що священики матимуть особливо важливе значення в доступі до певних груп населення, таких як пенсіонери, безробітні та національні меншини.

Згідно з урядовою стратегією, інформаційна кампанія має на меті "забезпечити плавний і збалансований перехід до нової валюти і запропонувати чітке сприйняття переваг і витрат процесу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.