Німеччина побудує два термінали для прийому скрапленого газу

Вівторок, 12 лютого 2019, 16:50

Німеччина збудує щонайменше два термінали для прийому скрапленого природного газу на півночі країни.

Про це у вівторок повідомив голова німецького міністерства економіки Петер Альтмаєр, інформує німецьке видання Der Spiegel.

Заява прозвучала на німецько-американській конференції щодо розвитку ринку імпорту СПГ в Берліні. За інформацією видання, у контексті будівництва зараз обговорюються локації Брунсбюттель, Стаде і Вільгельмсгафен.

Крім того, за даними Міненергетики Німеччини, повинні бути скориговані рамкові умови для будівництва відповідної інфраструктури.

Німеччина ще не має своїх СПГ-терміналів, але через відмову від атомної енергетики та видобутку вугілля у майбутньому вона все більше покладатиметься на природній газ. Наразі він надходить до країни здебільшого з Нідерландів, Росії і Норвегії.

Президент США Дональд Трамп хоче розширити торгівлю скрапленим газом і розглядає Європу як ринок для розширення експорту. Він неодноразово висловлювався проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Уряд США і Конгрес неодноразово погрожували санкціями проти німецьких компаній, що беруть участь у проекті.

За словами Альтмаєра, покупка американського СПГ не повинна служити для того, щоб заспокоїти застереження США. За його словами, у зв'язку з енергетичною реформою і скороченням імпорту з Північного моря Німеччина "зацікавлена в диверсифікації поставок газу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: