Німеччина продовжила мандат військової місії в Афганістані

Середа, 13 лютого 2019, 18:38

Уряд Німеччини вирішив продовжити ще на один рік чотири закордонні місії Бундесверу, в тому числі місію в Афганістані в рамках операції НАТО "Рішуча підтримка".

Про це повідомляє Deutsche Welle.

В Афганістані зараз перебувають близько 1200 німецьких солдатів, верхня межа встановлена у 1300 військових. Це рішення уряду ще має схвалити німецький Бундестаг, однак, з огляду на голоси "великої коаліції" в парламенті, при затвердженні цього рішення проблем не буде.

Німецькі військові інструктори тренують афганські сили безпеки. Місію в Афганістані було вирішено продовжити попри намір США вивести з цієї країни близько 14 тисяч своїх військових.

Також було вирішено продовжити участь німецьких військових в операції НАТО в Середземному морі Sea Guardian. Участь у ній беруть 180 військових ВМС Німеччини, які перебувають на кораблі постачання "Бонн". Верхня межа кількості німецьких військових у місії - 650.

Окрім того, уряд продовжив участь Бундесверу у миротворчій місії ООН у Судані (UNAMID) та у Південному Судані (UNMISS). Мандат усіх чотирьох місій уряд пропонує продовжити до кінця березня 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.