Наступниця Меркель стала на захист "Північного потоку-2"

Четвер, 14 лютого 2019, 08:11

Голова німецького Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер підтримала прихильників проекту "Північний потік-2".

Про це повідомляє DW.

"Північний потік - 2" для мене, як і для інших, звичайно, не той проект, що я підтримую всім серцем. Однак основоположні рішення вже прийнято, проект не можна повернути назад", - нагадала Крамп-Карренбауер.

За словами голови ХДС, варто визнати, що проект "Північний потік - 2", який був ініційований ще при іншому уряді ФРН, вже не зупинити.

Крамп-Карренбауер також зазначила, що Німеччина підтримувала економічні відносини з Москвою навіть у піковий період холодної війни, і вони були стабільними.

"Питання про те, чи не робить Німеччина себе занадто залежною від російського газу, виправдане, - визнала вона. - Зараз ми будуємо і СПГ-термінали - можливо, для американського скрапленого газу". "Таким чином, я думаю, що небезпека такої залежності не дуже велика", - підкреслила голова ХДС.

У свою чергу, Аннегрет Крамп-Карренбауер розкритикувала погрози з боку США про введення санкцій через будівництво газопроводу: "Погрози санкціями - не найкращий спосіб спілкування між друзями та партнерами".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: