У Польщі обурені скандальною заявою американської журналістки

Четвер, 14 лютого 2019, 14:53

Варшава обурена словами журналістки американського телеканалу MSNBC Андреа Мітчелл про "польський і нацистський режим", у парламенті готують подання до прокуратури.

Про це повідомляє RMF FM.

Андреа Мітчел брала у Варшаві інтерв’ю у віце-президента США Майка Пенса. Вона зауважила, що в програмі візиту Пенса є візит до Пам’ятника героям Варшавського гетто.

"Віце-президент разом з дружиною відвідають місце повстання польських євреїв у Варшавському гетто, яке тривало місяць, проти польського і нацистського режиму" - сказала журналістка під час прямої трансляції.

Ці слова збурили хвилю критики у ЗМІ і серед політиків.

Спочатку відреагувало генконсульство Польщі у Нью-Йорку, яке зауважило, що повстання у Варшавському гетто було проти німецьких нацистів, а саму Польщу атакувала і окупувала нацистська Німеччина.

Інститут національної пам’яті Польщі виступив з вимогою спростування слів журналістки. У разі відмови, Мітчелл пригрозили провадженням в рамках прийнятих у минулому році поправок до закону про ІНП, які криміналізували приписування польському народу злочинів німецьких нацистів.

Депутат руху Kukiz'15 Томаш Жимковський пообіцяв подати заяву в прокуратуру через висловлювання журналістки, якій закидає порушення Карного кодексу Польщі шляхом публічного висловлювання зневаги до польського народу чи Польської Республіки.

Віце-маршалок Сейму Станіслав Тишка в свою чергу вимагає від МЗС країни негайно видворити журналістку з Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.