Принц Філіп уникнув звинувачення через ДТП, у якій постраждали люди

Четвер, 14 лютого 2019, 17:03

Британський прокурор заявив у четвер, що принцу Філіпу не будуть пред'явлені звинувачення у зв'язку з аварією, у якій дві жінки отримали поранення.

Таке рішення було ухвалене через кілька днів після того, як Букінгемський палац заявив, що 97-річний принц перестане водити машину, інформує AP.

Чоловік королеви Єлизавети II їхав на Land Rover біля Сандрінгемського палацу в Східній Англії, коли 17 січня врізався в іншу машину.

Філіпу знадобилась допомога, щоб вибратись з машини, але він не постраждав. Дві жінки в іншій машині натомість отримали невеликі поранення.

"Ми взяли до уваги всі обставини у цій справі, включаючи рівень провини, вік водія та видачу водійських прав. Ми вирішили, що переслідування в судовому порядку не буде в громадських інтересах", - повідомив Кріс Лонг із Королівської прокурорської служби.

Філіп написав листа з вибаченнями одній із поранених жінок через кілька днів після аварії. Він пояснив, що його засліпило сонце. "Я дуже засмучений наслідками", - написав принц.

У Британії немає обмеження за віком для водіїв. Втім, водії старші за 70 років зобов'язані оновлювати права кожні три роки та повідомляти владі про стан свого здоров’я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.