Франція у п’ятницю поверне свого посла до Рима

П'ятниця, 15 лютого 2019, 09:53

Французький посол у п’ятницю повернеться до Італії після того, як його викликали для консультацій у зв’язку з низкою вербальних атак з боку італійських високопосадовців.

Про це заявила міністр європейських відносин Франції Наталі Луазо, повідомляє Le Figaro.

"Він повертається до Рима сьогодні", - сказала Луазо, нагадавши про телефонну розмову між лідерами Франції та Італії, в якій ішлося про необхідність дружби між країнами.

"Ми також чули, що політичні лідери, чиї слова чи поведінка були, щиро кажучи, недружніми і неприйнятними, шкодують про це", - зазначила міністр.

Раніше французьке МЗС заявило, що відкликання посла стосується "безпідставних і безпрецедентних атак Італії з часів закінчення війни" та "скандальних заяв" італійського керівництва. 

Наприкінці січня МЗС Франції викликало посла Італії після того, як віце-прем'єр Луїджі Ді Майо звинуватив Париж у створенні бідності в Африці та масової міграції до Європи.

Ще один віце-прем'єр Маттео Сальвіні підтримав Ді Майо і зазначив, що Франція не зацікавлена у стабілізації ситуації у Лівії через свої енергетичні інтереси. Він назвав Еммануеля Макрона "жахливим президентом" і зазначив, що "річ не у французькому народі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.