Лідер польської опозиції порівняв свою країну з Україною часів Януковича

П'ятниця, 15 лютого 2019, 11:29

Лідер найбільшої польської опозиційної партії "Громадянська платформа" Гжегож Схетина порівняв нинішню ситуацію в Польщі з Україною часів Януковича.

Про це він написав у Twitter.

"Конверти, хабарі, несплата рахунків. На додачу відмашки одноразовим банкам, прокуратурі, службам, телебаченню. Це Україна Януковича. Польща повинна бути нормальною, західною країною. І буде. А винні понесуть відповідальність", - написав Схетина.

Як повідомлялося, польське видання Gazeta Wyborcza отримало записи прихованих переговорів лідера партії влади "Право і справедливість" Ярослава Качинського з австрійським бізнесменом Геральдом Біргфеллнером, з яких стало відомо про плани Качинського збудувати дві висотки у центрі Варшави.

У  двох вежах-близнюках (які мали назвати за іменами братів Качинських) заввишки 190 метрів мали розміститися квартири, готель та резиденція фонду Інституту імені Леха Качинського.

Будівлі повинна була звести компанія "Srebrna", яка належить фундації імені Леха Качинського. До складу ради фундації входить і Ярослав Качинський.

Інвестиції проекту повинна була приготувати фірма Біргфеллнера. Запис переговорів свідчить, що його компанія виконала роботи, однак "Srebrna" відмовилась їх оплатити. У розмові Качинський пояснює Біргфеллнеру, що проект довелося зупинити через відсутність згоди місцевої влади Варшави та велику зацікавленість ЗМІ у цьому питанні.

Пізніше стало відомо, що Геральд Біргфеллнер розповів у прокуратурі, що Качинський змусив його вручити 50 тисяч злотих у конверті ксьондзу з фонду, якому належить компанія "Srebrna".

Детальніше про скандал з "плівками Качинського" - у статті Темний бік Качинського: що показав новий касетний скандал у Польщі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.