МВФ є "спільником" президента Сербії - лідер опозиції

Понеділок, 18 лютого 2019, 13:35

Лідер опозиції Сербії звинуватив Міжнародний валютний фонд (МВФ) у понеділок у наданні допомоги президенту Александару Вучичу та його союзникам у "економічному знищенні Сербії".

Про це повідомляє Danas.

Драган Джилас, лідер опозиційного Альянсу за Сербію, заявив, що політика МВФ сприяє бідності та низьким стандартам життя в балканській країні.

Джилас також є колишнім мером Белграда і екс-головою опозиційної Демократичної партії.

Альянс за Сербію проводить вуличні протести проти того, що вони вважають авторитарним правлінням Вучича і його Сербської прогресивної партії (SNS).

Джилас звинуватив МВФ і Джеймса Роафа, колишнього главу місії МВФ, яка перевіряла фінанси Сербії, у тому, що вони закривали очі на шкідливу політику уряду. За його словами, йдеться про запозичення у Китаю та Росії, корупцію, субсидування державних фірм, приватизацію ключових активів, як-от продаж шахти RTB Bor китайській Zijin Mining, та заходи економії МВФ, введені 2014 року.

Він також відзначив низьку заробітну плату, низький рівень життя і слабке економічне зростання, яке оцінюють в 4,4 відсотка за 2018 рік і 3,5 відсотка за цей рік, серед найнижчих у регіоні.

"Маючи на увазі їхнє мовчання щодо катастрофічних рішень Александара Вучича і уряду, який вони хвалять, представники МВФ в Сербії, очолювані паном Роафом, кваліфікуються у статусі співучасників у проекті економічного знищення Сербії", - заявив Джилас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.