Молдова поскаржилась до низки міжнародних організацій на дії Росії

Понеділок, 18 лютого 2019, 14:47

МЗС Молдови звернулося до низки міжнародних організацій у зв’язку з неприпустимими діями Росії щодо двох молдовських пілотів, які нещодавно були звільнені з полону в Афганістані і перебувають у Москві.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС Молдови.

Зокрема, в МЗС Молдови дорікають російській владі зволіканням з наданням доступу до молдован представникам молдовської делегації. Також Росії закидають порушення міжнародного права, Віденської конвенції про дипломатичні відносини, а також молдовсько-російського консульського договору.

"Влада Молдови, висловлюючи занепокоєння щодо такої поведінки на міжнародній арені, звернулася за підтримкою в міжнародні організації, зокрема в Управління Верховного комісара ООН з прав людини, до комісара з прав людини Ради Європи, Бюро ЄС з питань юстиції, споживачів та гендерної рівності, центральний офіс Amnesty International та інші установи з метою приведення ситуації з молдовськими пілотами у Москві до законності та дотримання міжнародного права", - йдеться у заяві.

Молдовських льотчиків взяли в полон таліби після авіакатастрофи 24 листопада 2015 року. У лютому президент Молдови Ігор Додон повідомив про їхнє звільнення з допомогою Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.