"Рух 5 зірок" виступив проти суду над Сальвіні, якого звинувачують у викраденні

Вівторок, 19 лютого 2019, 07:59

Італійський "Рух 5 зірок" проголосував у понеділок проти того, щоб надати дозвіл на судове переслідування міністра внутрішніх справ Маттео Сальвіні за те, що він відмовився впустити мігрантів з рятувального корабля.

Про це повідомляє AFP.

Суд Сицилії наприкінці січня прийняв рішення про те, що Сальвіні може бути звинувачений у викраденні. Прокурори хочуть продовжити розслідування у справі, звинувачуючи Сальвіні у зловживанні владою, а також викраденні людей.

"Рух 5 зірок" і права партія "Ліга", яку очолює Сальвіні, керують популістським урядом Італії з червня минулого року.

Голосування проводилося онлайн, що дозволило членам M5S сказати, чи вважають вони, що Сальвіні слід позбавити парламентського захисту, проклавши шлях для можливого судового розгляду. Майже 60% проголосували на користь Сальвіні.

Останнє слово щодо можливого суду над Сальвіні має сказати парламент. Комітет Сенату має обговорити це питання у вівторок, після чого Сенат проголосує.

У серпні минулого року Сальвіні заборонив висадити на Сицилії 177 біженців, яких врятували у Середземному морі і які перебували на кораблі італійської берегової охорони.

Після майже тижня перебування мігрантів на кораблі Ірландія, Албанія та Католицька церква домовилися про їх переміщення.

Прокурори вважають, що це необхідно розцінювати як утримування заручників. Ці звинувачення передбачають покарання у вигляді тюремного терміну від 3 до 15 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: