Прем'єр Британії їде до Брюсселя на кризові переговори щодо Brexit

Середа, 20 лютого 2019, 07:43

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей в середу поїде до Брюсселя для переговорів щодо договору про вихід з ЄС, незважаючи на те, що ЄС чітко дав зрозуміти, що не збирається його переглядати.

Про це повідомляє AFP.

Мей сьогодні ввечері зустрінеться з президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером. Її візит відбудеться за день до приїзду в Брюссель лідера британської опозиції Джеремі Корбіна, який має намір зустрітися з головним переговірником ЄС Мішелем Барньє.

Прес-секретар Мей заявив, що прем'єр-міністр "старанно працює над забезпеченням юридично зобов'язуючих змін" в питанні ірландського кордону - спірній частині угоди про вихід Британії, яку Мей підписала з лідерами ЄС на саміті в грудні.

Так званий "запасний механізм" залишав би Британію в митному союзі ЄС і надав би Північній Ірландії інший економічний статус у порівнянні з материковою Британією, поки не буде знайдений спосіб забезпечити "м'який" кордон з Ірландією, що є членом ЄС.

Телеканал Sky News повідомляє, що британський уряд відкинув компромісний варіант угоди, запропонований заступником міністра у справах регіонів і місцевого самоврядування Кітом Малтхаусом.

План передбачав продовження перехідного періоду після Brexit до кінця 2021 року і заміну спірного механізму, щоб уникнути митних перевірок на ірландському кордоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.