Прем’єрка Британії у середу повернеться до Брюсселя для переговорів про Brexit

Вівторок, 19 лютого 2019, 13:34

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у середу зустрінеться в Брюсселі з прем’єром-міністром Великої Британії Терезою Мей.

Про це повідомив речник Єврокомісії Маргарітіс Схінас.

Він сказав, що у понеділок в Брюсселі перебував британський міністр з питань Brexit Стівен Барклай, якому була висловлена офіційна позиція ЄС щодо подальших переговорів щодо угоди про Brexit.

"27 країн ЄС не проводитимуть повторних переговорів щодо угоди. Ми також не можемо прийняти часовий ліміт для "запасного механізму" (щодо ірландського кордону, - ред.). Подальші переговори цього тижня проводитимуться навколо того, щоб визначити, чи є шлях отримати широку підтримку угоди в парламенті Британії, враховуючи всі основні положення, узгоджені Європейською радою", - сказав Схінас.

Він зазначив, що Єврокомісія продовжує співпрацювати з британським урядом для того, що забезпечити впорядкований Brexit.

Початок зустрічі Мей та Юнкера запланований приблизно на 19:30 за київським часом.

Раніше Мей заявляла в Брюсселі, що зможе отримати схвалення угоди у британських депутатів, якщо будуть гарантії неповернення до прикордонного контролю між Північною Ірландією та Республікою Ірландія.

Але поразка уряду в символічному голосуванні в парламенті Британії 14 лютого послабила її обіцянку і збільшила ризик "жорсткого" Brexit за 40 днів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: