ЄС готує спеціальні правила для авіаперевезень на випадок "жорсткого" Brexit

П'ятниця, 15 лютого 2019, 18:31

Євросоюз готує заходи для пом'якшення серйозного порушення повітряного сполучення для пасажирів і вантажів між ЄС і Великою Британією в разі її виходу без угоди.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС.

"Сьогодні посли країн-членів в Комітеті постійних представників Ради затвердили мандат головуючої Румунії на переговори з Європарламентом щодо пропозицію, що дозволяє британським ліцензованим перевізникам надавати базові послуги повітряного транспорту між Британією і рештою 27 держав-членів", - йдеться в повідомленні.

Ці права будуть залежати від надання еквівалентних прав Британією і за умови дотримання умов, що забезпечують чесну конкуренцію.

Спеціальне положення забезпечує право продовжувати виконувати регулярні рейси в рамках зобов'язань за державним обслуговування до 26 жовтня 2019 року, з тим, щоб забезпечити безперервність державних послуг, поки національні органи влади вносять необхідні зміни.

Якщо в результаті Brexit авіаперевізник, який має ліцензію на експлуатацію, видану державою-членом ЄС, перестане відповідати вимогам ЄС, він буде мати можливість до 26 жовтня 2019 року повністю це виправити.

"Щоб мати можливість скористатися цим винятком, у авіаперевізників буде два тижні з моменту набуття чинності правила, щоб представити точний і повний план з викладенням заходів, спрямованих на досягнення повної відповідності вимогам, найпізніше з 27 жовтня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Регулювання застосовуватиметься да набуття чинності угоди про повітряний транспорт з Британією або до 30 березня 2020 року, залежно від того, що настане раніше.

Перша зустріч для узгодження остаточного тексту відбудеться 19 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: