Порошенко просить генсека ООН про тиск на Москву для звільнення захоплених моряків

Середа, 20 лютого 2019, 17:33

Президент Петро Порошенко просить генерального секретаря ООН тиснути на Москву задля звільнення українських моряків, захоплених росіянами у листопаді минулого року біля Керченської протоки.

Про це президент заявив під час дебатів щодо тимчасово окупованих територій України у середу в Генасамблеї ООН, повідомляє "Європейська правда".

Порошенко підкреслив, що Росія не чує численні заклики негайно і без жодних умов звільнити захоплених моряків. Він повідомив, що привіз до Нью-Йорка звернення до генсека ООН із проханням про тиск на Москву.

"Звернення підписали тисячі українців, і я виступаю від імені їх усіх. Ми щиро розраховуємо на вашу підтримку", - сказав Порошенко.

У своєму виступі президент зазначив, що напад на українські військові кораблі у міжнародних водах підпадає під визначення агресії згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 1974 року.

"В результаті українські судна були пошкоджені і захоплені, а 24 члени екіпажу були взяті в полон і наразі незаконно утримаються Росією. Хочу наголосити: вони не є кримінальними злочинцями. До них мають ставитися як до військовополонених згідно з нормами Женевських конвенцій", - сказав глава держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.