Британія хоче визнати "Хізбаллу" терористичною організацією

Понеділок, 25 лютого 2019, 15:10

Велика Британія вирішила визнати терористичною організацією ліванський рух "Хізбалла" та усі його крила.

Як повідомляє Reuters, Лондон вже заборонив підрозділ зовнішньої безпеки "Хізбалли" і її військове крило в 2001 і 2008 роках відповідно, але тепер хоче заборонити і її політичне крило.

"Хізбалла" продовжує спроби дестабілізувати крихку ситуацію на Близькому Сході, і ми більше не в змозу розрізнити їхнє вже заборонене військове крило та політичну партію", - заявив міністр внутрішніх справ Британії Саджид Джавід.

Підтримуване Іраном шиїтське угрупування терористичною організацією вже визнають США. Минулого тижня Вашингтонр висловив стурбованість з приводу зростаючої ролі угруповання в уряді Лівану.

Британське рішення, яке набуде чинності в п'ятницю за умови схвалення парламентом, означатиме, що членство у "Хізбаллі" або підтримка угруповання буде кримінальним злочином та каратиметься тюремним ув'язненням терміном до 10 років.

Пояснюючи своє рішення, британський уряд заявив, що організація продовжує накопичувати зброю, порушуючи резолюцію Ради Безпеки США, а її підтримка президента Сирії Башара Асада продовжила "конфлікт і жорстокі і насильницькі репресії режиму проти сирійського народу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: