Білорусь передала Сербії чотири вживані МіГ-29

фото
Понеділок, 25 лютого 2019, 18:10

Білорусь передала Збройним силам Сербії чотири вживані літаки МіГ-29.

Як повідомляє "Интерфакс", літаки відремонтують на білоруському підприємстві і фактично передадуть сербській стороні впродовж півтора року.

За запитом Збройних сил Сербії білоруське ВАТ "558 Авіаційний ремонтний завод" проведе ремонт переданих літаків. На виконання замовлення потрібно від року до півтора років в залежності від обсягу модернізації.

 
Фото з сайту Міноборони Білорусі

В основному будуть модернізовані навігаційні системи, можливе оновлення систем озброєння, радіоелектронного захисту літака.

"Ми отримали чотири МіГ-29, які тепер є частиною ВПС Сербії. Також між нашими країнами є ряд військово-економічних проектів. Ми зацікавлені в певних технологіях, якими володіє Білорусь, а й нам є що запропонувати - продукцію сербської оборонної промисловості", - сказав глава Міноборони Сербії Александр Вулін в ході урочистої церемонії передачі літаків, яка відбулася в понеділок у Барановичах.

"Ми, військові, готові сприяти зміцненню обороноздатності братської для нас країни. Передаємо літаки МіГ-29 з побажанням, щоб вони піднімалися в небо тільки в ході навчань і урочистих заходів", - сказав в ході церемонії перший заступник начальника озброєння ЗС Білорусі Андрій Федін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.