Екс-радника Макрона відпустили на свободу

Вівторок, 26 лютого 2019, 18:31

Екс-помічника президента Франції Еммануеля Макрона Олександра Беналля і його колишнього колегу Венсана Краза звільнили з-під варти.

Про це повідомляє BFMTV.

Апеляційний суд Парижа задовольнив скаргу Беналля і Краза на їхній арешт минулого тижня.

Чоловіків мають звільнити до кінця дня, однак над ними буде встановлений судовий контроль, подібний до того, що діяв з липня минулого року.

Беналля і Краз, що проходять у справі про побиття учасників демонстрації у Парижі 1 травня 2018 року, були ув'язнені тиждень тому у зв'язку з недотриманням правил судового контролю.

Так звана "Справа Беналля" набула розголосу в липні 2018 роки після публікації в газеті Le Monde розслідування про те, що президентський радник проявив насильство стосовно маніфестантів на мітингу в Парижі. З'ясувалося також, що Беналля, який не мав права брати участь в наведенні порядку на мітингу, незаконно використовував знаки відмінності поліції.

Пізніше історія стала обростати новими скандальними подробицями: зокрема, з'явилися відомості про те, що Беналля користувався дипломатичними паспортами - вже після того, як став фігурантом кримінальних справ і був звільнений з Єлисейського палацу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.