У Німеччині громада на референдумі вирішує, чи потрібні назви вулиць

фото
Неділя, 3 лютого 2019, 14:31

Громада німецького Гільгерміссена у Нижній Саксонії у неділю проводить референдум щодо того, чи потрібно запроваджувати у населеному пункті назви вулиць.

Як повідомляє RTL, право голосу під час опитування мають 1900 громадян. Загалом в Гільгерміссені проживають 2200 жителів. До сьогодні у цьому населеному пункті немає назв вулиць.

У більшості жителів в адресі замість назви вулиці перед номером будинку вказана назва району Гільгерміссена. Населений пункт був утворений шляхом об’єднання кількох сіл, назви цих сіл сьогодні є назвами районів і багато людей звикли до адреси, яка складається із назви району та номеру будинка.

 
Фото DPA

У минулому році місцева рада проголосувала сімома проти п’ятьох голосів за впровадження назв вулиць з метою поліпшення орієнтування в Гільгерміссені. Люди скаржаться, що без назв вулиць погано працюють навігатори, кур’єри і рятувальні служби теж мають проблеми з орієнтуванням.

Двоє чоловіків і одна жінка ініціювали референдум. Вони відзначили, що в 2013 році більшість людей у Гільгерміссені відмовились від назв вулиць, зібравши сотні підписів. Тепер жителі можуть знову проголосувати.

Результат референдуму є обов'язковим для виконання протягом двох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.