ЄС похвалив Facebook, YouTube та інших за облаву на мову ненависті

Понеділок, 4 лютого 2019, 14:10

Європейська комісія високо оцінила зусилля таких гігантів соціальних медіа, як Facebook, щодо швидкого усунення незаконної мови ненависті на своїх веб-сайтах, відповідно до кодексу практик ЄС.

"Нелегальна мова ненависті в інтернеті - це не тільки злочин, вона несе загрозу для свободи слова і демократичних зобов'язань", - заявила єврокомісар з питань юстиції Віра Юрова на брифінгу в Брюсселі.

У жовтні 2018 року за пропозицією ЄК інтернет-компанії підписали кодекс практик проти дезінформації. Тепер вони оцінюють 89% підозрілого вмісту, на який надійшли скарги протягом 24 годин, і видаляють майже 72% контенту, у якому виявлена мова ненависті.

"Добрі результати цього моніторингу не означають, що кампанії не працюють. Ми будемо продовжувати стежити за цим дуже уважно, і ми завжди можемо розглянути додаткові заходи, якщо зусилля уповільняться", - додала Юрова.

Єврокомісія закликала інтернет-компанії, зокрема Google, Facebook і Twitter, посилити зусилля у реалізації кодексу практик проти дезінформації перед виборами в Європарламент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.