ЄC закликав Росію звільнити засудженого на 6 років "Свідка Єгови" з Данії

Середа, 6 лютого 2019, 18:41

Європейський союз закликав Росію звільнити громадянина Данії Денніса Крістенсена, засудженого на шість років в місті Орел.

Про це йдеться в заяві речниці зовнішньополітичної служби ЄС Майї Косьянчич.

Суд Орла сьогодні засудив Крістенсена до шести років колонії як лідера місцевої громади "Свідків Єгови". Він звинувачувався в організації діяльності екстремістської організації.

 
Денніс Крістенсен у залі суду

"Європейський союз очікує, що Крістенсен буде звільнений негайно і беззастережно. "Свідки Єгови", як і всі інші релігійні групи, повинні мати можливість мирно користуватися свободою зібрань без втручання, як це гарантовано Конституцією Російської Федерації, а також міжнародними зобов'язаннями Росії і міжнародними стандартами в галузі прав людини", - йдеться в заяві.

У 2017 році Верховний суд РФ визнав "Свідків Єгови" екстремістською організацією, заборонивши її діяльність на території РФ і ухваливши конфіскувати її майно на користь держави.

Крістенсен був затриманий в травні 2017 року. Він став першим послідовником "Свідків Єгови", заарештованим після рішення Верховного суду.

Раніше Данія також розкритикувала Росію за те, що вона класифікує "Свідків Єгови" як екстремістську організацію, як і терористичні групи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.