Румунія просуватиме розширення Євросоюзу під час головування в Раді ЄС - прем’єр

Середа, 16 січня 2019, 13:40

Посилення оборони й безпеки ЄС, захист його зовнішніх кордонів та кіберпростору – такими будуть пріоритети Румунії у безпековій сфері при керуванні Радою ЄС.

Про це заявила в Європейському парламенті прем’єр-міністр країни Віоріка Денчіле, пише "Радіо Свобода".

"У сфері політики оборони і безпеки ми відстоюватимемо посилення оборонних спроможностей ЄС у тісному співробітництві з НАТО. Паралельно з цим ми мусимо активізувати наші зусилля щодо підтримки наших найближчих сусідніх держав. Зокрема, ми мусимо продовжувати прогрес політики розширення Євросоюзу. Цього року ми відзначатимемо 10-річчя "Східного партнерства", тож у сенсі розширення, це буде важливою віхою", – сказала очільниця румунського уряду.

Дуже важливо зміцнити здатність ЄС протистояти кібератакам та зовнішнім втручанням, підкреслила вона. "Тому, кібернетична безпека є основоположною умовою розвитку проектів у цифровій сфері", – пояснила Денчіле.

Румунія очолюватиме Раду ЄС до червня цього року. 6 лютого 2018 року Європейська комісія презентувала нову Стратегію розширення ЄС. Ключове послання документа – підтвердження перспектив щодо членства в Євросоюзі країн Західних Балкан, що досі перебувають за межами ЄС, за умови виконання ними всіх визначених для цього критеріїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.