Юнкер про "католика" Туска: моя робота - це пекло

Четвер, 7 лютого 2019, 09:53

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер описав свою роботу словом "пекло" в середу, коментуючи полеміку, викликану заявою президента Європейської ради Дональда Туска про прихильників виходу Великої Британії з ЄС, які не підготували план для реалізації цієї ідеї.

Про це пише Politico.

Туск під час прес-конференції разом з ірландським прем'єр-міністром Лео Варадкаром заявив: "Мені цікаво, як виглядає це особливе місце в пеклі для тих, хто просував Brexit, навіть не накидавши плану, як його безпечно виконати".

Представник британської прем'єрки Терези Мей сказав журналістам: "Це питання до Дональда Туска, чи вважає він використання такої мови корисним". Водночас Семмі Вілсон, представник Демократичної юніоністської партії, називав Туска "диявольським євроманіяком, що розмахує тризубцем".

Відповідаючи на запитання про зауваження Туска Юнкер сказав: "Я менше католицький, ніж мій добрий друг Дональд. Він твердо вірить в небеса і навпаки в пекло. Я вірю в небеса, і я ніколи не бачив пекла, крім того часу, коли я робив тут свою роботу. Це пекло".

У четвер Тереза Мей зустрінеться з президентом Юнкером у Брюсселі, щоб обговорити ймовірні кроки для виходу з глухого кута навколо угоди про Brexit. До виходу Британії з ЄС залишається менше двох місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: