Радбез ООН під тиском США і європейців зменшить кількість засідань по Косову

П'ятниця, 8 лютого 2019, 09:34

Рада Безпеки ООН у четвер вирішила скоротити кількість зустрічей, які вона проводить щодо Косова.

Як повідомляє Associated Press, таке рішення було ухвалене під тиском Сполучених Штатів та їхніх європейських союзників, які вважають, що найважливіший орган ООН повинен обговорювати важливіші кризи.

Косово у 2008 році проголосило незалежність від Сербії, близького союзника Росії. РФ відмовилася визнати це рішення і наполягала на проведенні відкритих зустрічей кожні три місяці.

Члени Ради безпеки напередодні запланованого засідання у четвер погодилися у понеділок скоротити кількість засідань щодо Косова до трьох у цьому році та двох у 2020 році.

Посол Великої Британії в ООН заявила, що рівень конфлікту у Косові не досягає до рівня тих проблем, які довоиться вирішувати у таких місцях як Ємен, Конги чи Гаїті. "Тому чотири зустрічі на рік було явно занадто багато", - сказала вона.

Російський посол в ООН Василь Небензяя заявив, що Москва відкидає західну лінію, підкреслюючи, що "за цим стоїть спроба приховати від міжнародної спільноти правду про реальну ситуацію в регіоні і втручання за лаштунками в Косово".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: