У Путіна поскаржились на "газовий тиск" США на Європу

П'ятниця, 8 лютого 2019, 12:29

Прес-секретар президента РФ Дмитрій Пєсков заявив, що Вашингтон хоче змусити країни Європи купувати свій дорожчий газ.

Так він прокоментував намір Франції підтримати зміни Газової директиви ЄС, що може торкнутися проекту "Північний потік - 2", повідомляє російське агентство ТАСС.

Пєсков заявив, що "Північний потік - 2" – це потрібний для Росії і всього Євросоюзу міжнародний проект, який постійно "піддається нападкам третіх країн, точніше - Сполучених Штатів Америки".

"США в даному випадку займають позицію, несумісну з поняттями чесної конкуренції, намагаючись змусити європейських партнерів купувати дорожчий в нинішній кон'юнктурі орієнтовно на 30% газ зі Сполучених Штатів Америки", - заявив Пєсков.

Він додав, що РФ уважно стежить за розвитком дискусії, яка зараз відбувається у ЄС щодо "Північного потоку-2". Водночас він зазначив, що Москва разом з партнерами продовжує реалізувати проект.

Нагадаємо, Франція планує підтримати пропозицію ЄС щодо регулювання російського газопроводу "Північний потік-2".

Дипломатичні джерела раніше говорили, що Німеччина чинила тиск на інші європейські столиці, щоб заблокувати нову директиву.

За даними ЗМІ, німці вважають Нідерланди, Бельгію, Австрію, Грецію та Кіпр своїми союзниками. 

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас нещодавно заявив, що спорудження газопроводу вже не зупинять навіть санкції США, проте у Вашингтоні вважають, що це не так.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.