Російські ЗМІ повідомили про відкриття "представництва ДНР" у Вероні

Субота, 9 лютого 2019, 15:21

Російські ЗМІ повідомили про друге в Італії "представництво" самопроголошеної "ДНР", яке відкрилося у Вероні.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на голову "представництва" Пальмарино Дзоккателлі.

Церемонія відкриття відбулася у суботу.

"У наші завдання буде входити поширення правдивої інформації про те, що відбувається в Донбасі, яка досі замовчується офіційними ЗМІ. Наша мета привернути суспільну увагу до проблеми, яка залишається невирішеною", - сказав Дзокателлі.

Він розповів, що неодноразово особисто бував у зоні конфлікту на сході України. "Ми регулярно направляємо туди наші делегації, в тому числі за участю італійських політиків. Передаємо зібрану тут допомогу, ліки населенню", - пояснив він.

Раніше самопроголошене керівництво окупованого Донецька заявило, що 14 грудня 2016 року за участі представників трьох італійських партій, що декларують праву ідеологію, у Турині було відкрите "представництво ДНР".

Дану інформацію підтвердила італійська команда проекту Stopfake.org, що займається спростуванням неправдивої інформації про події в Україні. В Stopfake наголосили, що дана інформація не є фейком.

Посол України в Італії Євген Перелигін у свою чергу заявив, що бойовиків в Італії легалізувати не збираються, а шоу з відкриттям "представництва ДНР" у Турині - провокація проросійських сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.