Польща: ЄС підтвердив необхідність каналу через Віслинську косу

фото
П'ятниця, 1 березня 2019, 18:13

Експерти Польщі та Єврокомісії обговорили питання будівництва каналу через Віслинську косу, який повинен сполучити Балтійське море з Віслинською затокою. 

Про це пише "Польське радіо".

У прес-службі Міністерства морського господарства та судноплавства повідомили після переговорів, що представники Комісії підтвердили необхідність будівництва судноплавного каналу.

 

"Проте вони попросили продовжити контакти для обговорення технічних питань. У найближчому майбутньому будуть встановлені дати наступних зустрічей", - йдеться в заяві відомства.

Днями ЄК ініціювала експертну зустріч з поляками після того, як польська влада повідомила про початок робіт. ЄС зацікавився вирубкою дерев, а також сумнівається, що судноплавний канал, як запевняє польська влада, не матиме значного впливу на охоронні ділянки Natura 2000.

Росія заявляла, що рішення польського уряду збудувати канал політичне і загрожує екології та економіці регіону. Голова керівної партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявляє, що будівництво судноплавного каналу покаже, що "часи, коли росіяни диктували полякам, що їм можна робити на польській території, а що ні, завершилися".

Вартість будівництва Віслинського каналу складає близько 880 млн злотих. Інвестиція повинна повністю фінансуватися за рахунок внутрішніх грошей без участі фондів ЄС. Проект планують завершити до 2022 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: