У партії Мей вимагають від неї відкласти голосування щодо Brexit – ЗМІ

Понеділок, 11 березня 2019, 10:54

Високопоставлені представники Консервативної партії переконують прем’єрку Британії Терезу Мей відкласти завтрашнє голосування щодо угоди про Brexit, якщо не буде серйозних поступок з боку Брюсселя.

Про це повідомляє The Times.

Під час телефонних розмов з офісом прем’єрки керівництво консерваторів у Палаті громад застерегло Мей розгромною поразкою, якщо вона наполягатиме на своїх планах.

Соратники порадили Мей перенести голосування, замінивши його ініціативою щодо угоди про Brexit, яка була б прийнятна для збереження єдності серед консерваторів і здійснення тиску на Брюссель.

"У нинішньому її вигляді угода зазнає поразки. До Даунінг-стріт донесли, що було б надзвичайно розумно цього уникнути, запропонувавши ініціативу, яку партія може підтримати. Інша справа, чи вони послухають" - сказало джерело в Консервативній партії.

Причиною невдоволення парламентарів стало те, що Мей не вдалося домогтися від партнерів по ЄС поступок з тим, щоб змінити умови угоди з Brexit. За даними ЗМІ, переговори Брюсселя і Лондона залишаються в ситуації глухого кута.

Британські депутати повинні вдруге проголосувати за угоду про Brexit 12 березня. Якщо вони знову відхилять угоду, то у Британії залишається два варіанти: вихід з ЄС без угоди або відтермінування Brexit після запланованої дати 29 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: