Меркель закликали якомого швидше передати канцлерство наступниці

Понеділок, 11 березня 2019, 15:46

Консервативне крило блоку ХДС/ХСС Werte Union закликало канцлерку Німеччини Ангелу Меркель якомога раніше передати владу своїй наступниці, теперішній голові ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Із таким закликом виступив лідер Werte Union Александр Міч у інтерв’ю баварській газеті Passauer Neue Presse.

"Я припускаю, що СДПН покине коаліцію в паніці не пізніше, ніж після регіональних виборів у східних землях. ХДС повинен підготуватися до цього і активно проводити зміни в офісі канцлера", - сказав Міч.

За його словами, зміна канцлера повинна відбутись якомога раніше.

"Було б краще для ХДС, якби пані Меркель впорядковано та якомога швидше передала владу Крамп-Карренбауер", - сказав Міч. За його словами, тоді б лідерка ХДС могла би з оновленим кабінетом ініціювати необхідні зміни у політиці Німеччини, зокрема, економічній та міграційній.

Werte Union вже давно критикує Меркель через її міграційну та іншу політику. І хоча група є меншістю в ХДС, її заклик до канцлерки відійти від справ відображає зростання настроїв у партії, що Меркель має передати естафету влади краще "раніше, ніж пізніше", пише Politico.

Минулого тижня розмови про можливе дострокове припинення канцлерства Меркель почалися, коли провідні члени СДПН повідомили тижневику Der Spiegel, що вони не будуть голосувати за Крамп-Карренбауер як канцлера, якщо Меркель вирішить піти до закінчення терміну її повноважень у 2021 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.