ЄС планує внести Бермуди і Арубу в "чорний список" податкових гаваней - ЗМІ

Понеділок, 11 березня 2019, 20:39

Міністри фінансів Європейського союзу мають намір додати британську заморську територію Бермудські острови і карибський острів Аруба, що є суб'єктом Нідерландів, в "чорний список" податкових притулків.

Про це повідомляє Reuters.

Рішення повинні затвердити у вівторок, і очікується, що список збільшиться втричі з нинішніх п'яти країн, затверджених в грудні 2017 року.

Документи ЄС показують, що карибський острів Барбадос і султанат Оман також включені в розширений список.

ЄС створив чорний список після розкриття широко поширених схем ухилення від сплати податків, що використовуються корпораціями та заможними особами для зниження податкових виплат.

Британія підштовхнула інші країни ЄС не включати Бермудські острови в список, але зняла свої заперечення після того, як Єврокомісія заявила, що острів "грає в ігри", щоб ухилятися від вимог ЄС.

Проект списку, підготовлений податковими експертами ЄС, також включає Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ), фінансовий центр для Близького Сходу, але Італія і Естонія блокують його включення.

В ході зустрічі за закритими дверима в п'ятницю представник Італії заявив, що ОАЕ слід дати час до кінця цього року, щоб змінити правила і відповідати податковим стандартам ЄС.

Двоє європейських чиновників заявили агентству, що Нідерланди накладуть вето на внесення в список Аруби, якщо ОАЕ буде виключений.

Минулого тижня країни ЄС заблокували прийняття ще одного "чорного списку" країн, які демонструють недоліки у протидії відмиванню грошей і фінансуванню тероризму після тиску з боку Саудівської Аравії, Сполучених Штатів і Панами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: