Голова МЗС Австрії у Москві закликала відпустити українських моряків

Вівторок, 12 березня 2019, 14:11

Австрія висловлює жаль у зв'язку із затриманням українських моряків у районі Керченської протоки в листопаді минулого року і закликає відпустити їх.

Про це на спільній прес-конференції за підсумками переговорів із главою МЗС РФ Сергєєм Лавровим заявила глава міністерства закордонних справ країни Карін Кнайсль, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, ми відзначаємо ескалацію ситуації в Керченській протоці, яка розпочалася 25 листопада. Ми також висловили свій жаль щодо того, що затримано екіпажі суден, ми закликаємо до того, щоб відпустити незаконно утримуваних громадян України", - сказала Кнайсль.

25 листопада 2018 року у Чорному морі поблизу Керчі в анексованому Криму прикордонні катери ФСБ РФ протаранили та відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

Росіяни захопили 2 українських катери, 1 буксир та 24 українських військовослужбовців.  Троє з українських моряків зазнали поранень. 

 6 березня Комітет постійних представників Євросоюзу ухвалив рішення про застосування "азовського пакету" санкцій проти РФ за акт збройної агресії щодо українських моряків і кораблів у Чорному морі та в районі Керченської протоки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.