У Орбана після зустрічі з Вебером відкинули компроміс

Середа, 13 березня 2019, 10:40

Дебати про членство в Європейській народній партії угорської урядової партії "Фідес" стосуються насамперед питання міграції, в якому Будапешт не піде на компроміс.

Про це заявив глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш, повідомляє прес-служба уряду.

Лідер найбільшої фракції Європарламенту Манфред Вебер напередодні провів переговори з прем’єром Угорщини в Будапешті і заявив, що зустріч не вирішила проблем, які можуть призвести до виключення партії Віктора Орбана зі складу Європейської народної партії.

Гуйяш заявив, що як Вебер, так і Орбан мають намір залишити "Фідес" в ЄНП. За його словами, обидві сторони зацікавлені у досягненні згоди.

"У той же Гуйяш підкреслив, що у кожного є обмеження, які важко перетнути: прем'єр-міністр Угорщини ясно дав зрозуміти, що з питань захисту зовнішніх кордонів, відмови від міграції та захисту християнської культури Угорщина не може і не бажає йти на компроміс", - йдеться у повідомленні.

Гуйяш також підтвердив намір Угорщини підтримати кандидатуру Вебера на пост президента Єврокомісії.

"Зустріч у вівторок забезпечила гарантію того, що якщо Вебер стане президентом Комісії, то він здійснить рішучі кроки проти міграції і вважатиме захист зовнішніх кордонів важливою метою. Це є спільною основою", - сказав він.

Манфред Вебер у вівторок вимагав від партії влади Угорщини "Фідес" негайного і остаточного припинення антиєвропейських кампаній.

Нагадаємо, ціла низка партій-членів Європейської народної партії закликали виключити партію Орбана "Фідес", частково через кампанію угорського уряду проти міграційної політики ЄС.

Розміщені по всій країні рекламні щити звинувачують президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і американського мільярдера угорського походження Джорджа Сороса в змові з метою знищити європейську цивілізацію шляхом збільшення кількості мусульман.

ЄНП обговорить статус партії "Фідес" та її можливе виключення на засіданні 20 березня.

Орбан заявив у п'ятницю, що його політична сила може вийти з Європейської народної партії та може шукати союзу з партією влади Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.