Європейська народна партія не знімає своїх вимог до Орбана

Вівторок, 12 березня 2019, 18:10

Лідер найбільшої фракції Європарламенту Манфред Вебер після переговорів з прем’єром Угорщини в Будапешті заявив, що  зустріч не вирішила проблем, які можуть призвести до виключення партії Орбана зі складу Європейської народної партії.

Про це політик, офіційний кандидат на пост президента Європейської комісії, заявив у вівторок за підсумками зустрічі, повідомляє Reuters.

Манфред Вебер вимагав від партії влади Угорщини "Фідес" негайного і остаточного припинення антиєвропейських кампаній.

Він також вимагав відновлення підтримки урядом Угорщини Центральноєвропейського університету, заснованого ліберальним фінансистом Джорджем Соросом, а також - вибачення перед партіями-членами ЄНП.

"Сьогодні мої переговори з прем'єр-міністром Орбаном пройшли у конструктивній атмосфері, але проблеми ще не вирішені", - сказав в Будапешті Вебер.

"Ми все ще повинні серед членів ЄНП оцінити і обговорити майбутні рішення. У нас, у ЄНП, є чіткі фундаментальні цінності, і ці цінності не підлягають обговоренню для нас. Їх мають дотримуватися всі учасники ЄНП, в тому числі і "Фідес". Три вимоги, про які я просив, все ще є цьому доказом", - сказав він.

Нагадаємо, ціла низка партій-членів Європейської народної партії закликали виключити партію Орбана "Фідес", частково через кампанію угорського уряду проти міграційної політики ЄС.

Розміщені по всій країні рекламні щити звинувачують президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і американського мільярдера угорського походження Джорджа Сороса в змові з метою знищити європейську цивілізацію шляхом збільшення кількості мусульман.

ЄНП обговорить статус партії "Фідес" та її можливе виключення на засіданні 20 березня.

Орбан заявив у п'ятницю, що його політична сила може вийти з Європейської народної партії та може шукати союзу з партією влади Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.