Молдова приєдналась до заборони польотів Boeing 737 Max

Середа, 13 березня 2019, 13:54

Управління цивільної авіації Молдови (AAC) заборонило молдовським і іноземним авіакомпаніям, які виконують рейси до та з Кишинева, та які пролітають над повітряним простором країни, використовувати для польотів літаки Boeing 737-8 Max і 737-9 Max.

Згідно з повідомленням на сайті управління, заборона починає діяти з 10 ранку 13 березня.  

Управління підкреслює, що тимчасове призупинення польотів літаків цих моделей пов’язане з авіакатастрофою в Ефіопії 10 березня 2019 року, а також катастрофою 29 жовтня 2018 року над Яванським морем, у яких загинули 346 осіб.

Як заявив міністр економіки і інфраструктури Кирил Габурич, безпека пасажирів повинна бути пріоритетом для цивільної авіації.

"Ми повинні гарантувати безпеку пасажирів, а в критичних випадках негайно втручатися. Директива AAC дозволить забезпечити комфорт і безпеку наших пасажирів", - сказав міністр.

Нагадаємо, 12 березня Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) тимчасово заборонило експлуатацію літаків Boeing 737 Max після катастрофи літака цієї моделі в Ефіопії.

Слідом за ЄС заборону на польоти літаків Boeing 737-8 MAX і Boeing 737-9 MAX у своєму повітряному просторі ввела Туреччина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: