У МЗС прокоментували можливість лібералізації візового режиму з Британією на тлі Brexit

Середа, 13 березня 2019, 14:44

У МЗС очікують на ясність щодо формату виходу Британії з ЄС, перш ніж вийти на переговорний процес з британцями щодо лібералізації візового режиму для громадян України.

Про це у середу на брифінгу повідомила речниця МЗС Катерина Зеленко, повідомляє "Європейська правда".

"Безумовно, ми постійно працюємо над тим, щоби вийти на переговорний процес з нашими британськими партнерами про запровадження, в тому числі, лібералізації візового режиму для українських громадян, яка вже давно є на часі", - зазначила Зеленко.

Та, за її словами, перепоною для проведення переговорів з британською стороною зараз є неясність модальності виходу Британії з ЄС.

"Коли ми зрозуміємо чіткі часові рамки такого виходу, можна буде говорити про подальші кроки у нашому переговорному процесі. Тому що значною мірою переговорний процес обумовлений цими обставинами", - зазначила речниця.

Як відомо, Велика Британія та Ірландія є двома європейськими країнами, які не запровадили безвіз для України, що почав діяти з ЄС 11 червня минулого року.

Україна свого часу вже була на завершальній стадії переговорів про спрощення візового режиму з Великою Британією, однак події 2013-14 років зупинили цей процес.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.