Європарламент затвердив план дій на випадок "жорсткого" Brexit

Середа, 13 березня 2019, 15:12

Депутати Європарламенту проголосували за низку заходів, які мають обмежити негативний вплив на права громадян можливого виходу Британії з ЄС без угоди.

Про це повідомляє прес-служба ЄП.

Ці заходи включають правові гарантії для студентів та викладачів освітньої програми Erasmus у Британії чи для завершення їхньої поточної навчальної діяльності за кордоном, продовження фінансування програм ЄС, що формують транскордонні та міжсекторні відносини в Ірландії та Північній Ірландії.

Також затверджені та положення про підтримку базового повітряного та наземного сполучення перевезення між ЄС та британією.

Крім того, заходи дозволять риболовним суднам ЄС та Британії тимчасово продовжувати працювати у територіальних водах обох сторін.

"Заходи на випадок непередбачених обставин не повторюють переваги членства в ЄС або перехідної угоди. Вони обмежені в часі і прийняті в односторонньому порядку з боку ЄС. Деякі з них прийняті за умови, що Британія також  ухвалить подібні заходи", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, уряд Британії оголосив низку заходів, щоб уникнути так званого жорсткого кордону між Ірландією і Північною Ірландією у разі виходу з ЄС без угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.