Трамп розпорядився призупинити польоти літаків Boeing 737 Max

Четвер, 14 березня 2019, 08:40

Президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація видала розпорядження призупинити польоти літаків Boeing 737 Max.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що це рішення стало радикальним поворотом в бік від попередньої позиції адміністрації, яка стверджувала, що літаки є безпечними попри заборону їх польотів у десятках країн світу.  

Трамп заявив, що рішення про призупинення польотів Boeing Max 8 і Max 9 було прийняте у світлі нової інформації про катастрофу минулого тижня, в результаті якої загинули 157 осіб. Федеральна авіаційна адміністрація заявила, що нові свідчення були зібрані на місці катастрофи в середу, і ця інформація - разом з новими супутниковими даними - призвела до прийняття рішення про призупинення польотів.

До вечора в середу чиновники адміністрації наполягали на безпеці літаків, відкидаючи дзвінки від законодавців і профспілок працівників авіакомпаній, які вимагали припинити польоти, поки не завершиться розслідування.

Нагадаємо, 12 березня Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) тимчасово заборонило експлуатацію літаків Boeing 737 Max після катастрофи літака цієї моделі в Ефіопії. Аналогічні рішення прийняли десятки інших країн світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.