Країни-донори пообіцяли рекордну суму на допомогу Сирії

П'ятниця, 15 березня 2019, 08:31

Міжнародна спільнота взяла на себе зобов’язання виділити рекордну суму в розмірі більше 8,3 млрд євро для задоволення потреб сирійців і сусідніх країн і відновити підтримку політичного процесу у Сирії.

Про це йдеться у повідомленні Європейської зовнішньополітичної служби за підсумками дводенної конференції, присвяченої Сирії і регіону.

Повідомляється, що майже дві третини фінансових зобов’язань взяли на себе ЄС і держави-члени.

"Ми хочемо, щоб цей конфлікт не був забутий, ми хочемо, щоб народ Сирії не був забутий, в момент, коли міжнародне співтовариство, схоже, думає про це трохи менше. Ми повинні зосередитися на політичному вирішенні конфлікту в Сирії. Він ще не закінчився, людям потрібна наша підтримка", - сказала високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні.

У конференції, яка проходила 12-13 березня взяли участь більше тисячі представників неурядових міжнародних і регіональних організацій, громадянського суспільства Сирії, чиновників ЄС і ООН.

Зазначається, що метою конференції було збереження сирійського питання у топі міжнародного порядку денного.

Конференції вдалося залучити рекордні 6,2 млрд євро на 2019 рік і 2,1 млрд євро на 2020 рік, щод задовольнити потреби сирійців і сусідніх країн.

У зовнішньополітичній службі нагадали, що від 2011 року ЄС і його держави-члени мобілізували на допомогу Сирії понад 17 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: