Трамп пригрозив ЄС жорсткими заходами, якщо не буде прогресу в торгових переговорах

П'ятниця, 15 березня 2019, 08:56

Президент США Дональд Трамп попередив Брюссель, що його адміністрація може завдати "досить серйозного" економічного болю ЄС, якщо він належним чином не взаємодіятиме з Вашингтоном у торгових переговорах.

Про це повідомляє Financial Times.

Після зустрічі з прем’єром Ірландії Лео Варадкаром у Вашингтоні Трамп поскаржився на ЄС через труднощі у взаємодії з питань торгівлі.

"Вони не хотіли вести переговори з адміністрацією Обами, вони і до цього не хотіли, чесно кажучи. Я не просто звинувачую президента Обаму, - сказав Трамп, - Якщо вони з нами не розмовлятимуть, ми зробимо те, що економічно буде досить важким. Ми збираємося обкласти тарифами багато їх продукції".

Насправді ЄС проводив тривалі переговори з адміністрацією Обами про всеосяжну торговельну угоду, але вони не були завершені до завершення каденції Обами.

За словами Трампа, США і ЄС пообіцяли розпочати торгові переговори з метою зниження тарифів на промислові товари, але переговори опинилися в глухому куті, тому що Вашингтон хоче включити до тем обговорення сільське господарство, а цьому протистоїть Брюссель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: