Пентагон заперечив плани залишити 1000 військових у Сирії

Понеділок, 18 березня 2019, 07:36

Сполучені Штати категорично заперечили повідомлення про те, що Пентагон намір залишити майже 1000 військовослужбовців у Сирії.

Про це повідомляє AFP.

Американсьскі ЗМІ у неділю повідомили, що під час переговорів з Туреччиною, підтримуваними США курдських сил і європейськими союзниками не вдалося укласти угоду про "безпечну зону" на північному сході Сирії, і США тепер мають намір продовжувати працювати з курдськими бійцями в країні.

"Ця заява, подана сьогодні увечері провідною американською газетою про те, що американські військові розробляють плани залишити майже 1000 американських військових у Сирії, є фактично некоректною", - сказав генерал Джозеф Данфорд.

"Не було ніяких змін до плану, оголошеного в лютому, і ми продовжуємо реалізовувати керівний курс президента, щоб вивести сили США до залишкової присутності", - додав він.

Але він зазначив, що США продовжують "проводити детальне військове планування з турецьким генеральним штабом, щоб вирішити питання безпеки Туреччини вздовж кордону Туреччина-Сирія".

"Ми також проводимо планування з іншими членами коаліції, які вказали на наміри підтримати перехідну фазу операцій у Сирії, - сказав Данфорд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.