Програма модернізації бронетехніки армії Британії відстає від графіка на 3,5 роки

Вівторок, 19 березня 2019, 09:24

Модернізація бронетехніки в армії Великої Британії відстає від графіка на 3,5 роки і перевищить початковий бюджет на 227 млн фунтів стерлінгів ($300 млн).

Про це повідомляє The Times.

Про проблеми з бойовими машинами піхоти Warrior повідомив постійний секретар Міністерства оборони Стівен Лавгроув в листі голові комітету по контролю за витратами.

БМП Warrior повинні сформувати кістяк двох танкових піхотних бригад відповідно до планів реструктуризації британської армії, викликаними скороченням оборонного бюджету.

Для модернізації БМП сім років тому була обрана американська компанія Lockheed Martin. Вона повинна провести капітальний ремонт і встановити нові гармати та інше сучасне обладнання. Модернізація повинна дозволяти вести точний вогонь під час руху, а також додасть більше броні.

Та майбутнє програми модернізації, яка повинна продовжити термін служби транспортних засобів з 2025 по 2040 рік, все ще залишається під питанням. Початкова вартість становила 1,3 млрд. фунтів стерлінгів, а завершити роботи планували до березня 2020 року.

Однак тепер очікується затримка на три з половиною роки і перевитрата коштів в розмірі 227 млн фунтів стерлінгів.

Британія придбала загалом 789 Warrior, але тільки 380 будуть модернізовані, з них тільки 245 отримають нові гармати.

В даний час частина цих військових машин розміщена в Естонії як елемент внеску Британії у захист східного флангу НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.