Третє голосування за угоду про Brexit цього тижня малоймовірне - міністр

Вівторок, 19 березня 2019, 12:44

Третє голосування за угоду про Brexit цього тижня в британському парламенті стало "менш імовірним" після рішення спікера Палати громад.

Про це заявив міністр з питань Brexit Стівен Барклай, повідомляє Sky News.

Спікер Джон Берков в понеділок попередив уряд, що перш ніж знову парламент голосуватиме за угоду, її текст повинен бути змінений.

Прем'єр-міністр Тереза ​​Мей у вівторок збирає своїх міністрів, щоб знайти спосіб подолати це рішення.

Передбачалося, що Мей буде переконувати депутатів підтримати її угоду, щоб отримати невелику відстрочку Brexit на саміті ЄС 21-22 березня. За її словами, ще одне провальне голосування буде означати більш тривалу затримку виходу Британії з ЄС.

"Ми завжди говорили, що з точки зору винесення угоди на голосування в третій раз нам потрібно буде бачити зрушення від парламентаріїв в плані підтримки", - сказав Барклай.

Він також виключив припущення, що уряд звернеться до королеви з проханням призупинити роботу парламенту, тобто офіційно завершити парламентську сесію і відкрити нову через кілька днів.

Передбачалося, що це дозволить уряду обійти рішення спікера і повернути ту ж саму угоду для третього голосування.

"Я думаю, що єдине, з чим всі погодяться в Палаті громад, це те, що залучення Її Величності до будь-якого з питань навколо Brexit - це не шлях вперед", - сказав Барклай.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: