Річниця конфлікту на Дністрі: Росія влаштувала навчання зі стрільбами

Субота, 2 березня 2019, 10:45

Оперативна група російських військ в молдовському Придністров'ї 1 березня провела контрольне заняття з відділенням вогневої підтримки і групою маневру.

Про це повідомило Міністерство оборони РФ.

"На військовому стрільбищі ОГРВ ПРРМ під час контрольного заняття військовослужбовці відділення вогневої підтримки виконали стрільби з великокаліберних кулеметів по мішенях, що імітують умовного противника, - йдеться у повідомленні.

2 березня, коли в Молдові відзначають День пам'яті, в Міноборони РФ повідомлять, що у підрозділах Оперативної групи завершився етап злагодження відділень.

"На етапі злагодження відділень водійський склад удосконалював майстерність подолання різних перешкод на зледенілих ділянках доріг під час здійснення маршу в складі відділень. За вказаний етап навчання в цілому водії ОГРВ ПРРМ подолали близько 5 тисяч кілометрів, а військовослужбовці мотострілкових відділень витратили понад 200 тисяч боєприпасів і імітаційних засобів", - зазначають росіяни.

"Особлива увага приділялася діям новоприбулих військовослужбовців за контрактом при проведенні бойових стрільб відділень", - сказано в повідомленні.

Наступним етапом бойової підготовки у мотострілецького батальйону російських військ має стати злагодження взводів, на яких військовослужбовці відпрацюють спільні дії в складі взводу.

2 березня 1992 року почався збройний конфлікт в Придністров’ї, або молдовсько-російська війна – військове протистояння між Молдовою і самопроголошеною "Придністровською Молдавською Республікою". 29 липня до Придністров’я увійшли російські "миротворці".

Відповідно до підписаної в 1992 році в Москві Угоди про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту на Дністрі, в Зоні безпеки (понад 200 км уздовж річки) розмістили пости миротворчих сил Росії, Молдови і Придністров'я.

На території придністровського регіону розквартировано понад півтори тисячі військовослужбовців Росії, а на військових складах у селі Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів та авіабомб.

Парламент Молдови схвалив декларацію з вимогою вивести російські війська з Придністров’я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.