Земан: Туреччина є фактичним союзником ІДІЛ

Середа, 20 березня 2019, 15:55

Президент Чехії Мілош Земан заявив, що Туреччина є "фактичним союзником" терористів "Ісламської держави", на що Анкара відповіла категоричними спростуваннями.

Про це пише Аktualne.cz.

"Хоча (турки) є членами Північноатлантичного альянсу і приєднуються до Європейського Союзу, з'явилася інформація, що в той час, коли "Ісламська держава" займала значну частину як Сирії, так і Іраку, Туреччина опосередковувала деякі логістичні операції з постачання "Ісламській державі", зокрема, нафти тощо", - додав Земан, сказавши, що Туреччина є державою, яка сповідує іслам і тому близька до ісламських радикалів та атакує курдів.

У середу посольство Туреччини в Празі заперечило слова президента. "Заява президента Мілоша Земана про Туреччину є невдалою і базується на необґрунтованих претензіях", - сказало посольство.

Водночас воно заявило, що Туреччина є активним членом коаліції проти "Ісламської держави" і веде боротьбу з цією терористичною організацією. "Ми рішуче відкидаємо всі ці твердження", - сказали в посольстві.

США: у ІДІЛ залишилося кілька сотень бійців після фінальної битви в Сирії

Анкара розглядає сирійських курдів YPG як частину Робочої партії Курдистану (PKK), яка десятиліттями влаштовує заколоти на турецькій землі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.