Рішення ЄС щодо зняття санкцій з Кобзона підтримали ще чотири країни

Виправлено
Середа, 20 березня 2019, 18:25

Чорногорія, Албанія, Норвегія та Україна приєдналися до рішення Ради ЄС від 21 січня про виключення російського співака Йосипа Кобзона зі списку осіб, проти яких запроваджено санкції, у зв'язку з його смертю.

Відповідне повідомлення опублікувала прес-служба Європейської Ради.

"21 січня 2019 року Рада ухвалила рішення (CFSP) 2019/95, яке доповнює рішення 2014/145/CFSP. Це рішення доповнює перелік персон, установ та організацій, які є суб’єктом обмежувальних заходів, визначених в додатку до рішення 2014/145/CFSP. Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, член Європейської зони вільної торгівлі (EFTA) Норвегія, а також Україна підтримали це рішення. Вони забезпечать відповідність національної політики цьому рішенню Ради. Європейський Союз взяв до уваги ці зобов’язання та вітає їх", - йдеться у документі.

21 січня Рада ЄС затвердила рішення про посмертне виключення екс-депутата Держдуми РФ, співака Іосіфа Кобзона з санкційного списку, запровадженого за порушення територіальної цілісності України.

ЄС запровадив санкції проти Кобзона у 2015 році. Кобзон тоді заявив, що радий опинитися в санкційному списку Євросоюзу. 30 серпня 2018 року він помер після затяжної хвороби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: