Стрілянина у трамваї в Нідерландах: підозрюваного звинуватили у тероризмі

Четвер, 21 березня 2019, 14:13

Прокуратура Нідерландів висунула звинувачення підозрюваному в нападі в трамваї Утрехта, в результаті якого загинули три людини.

Про це повідомляє NOS.

"37-річний підозрюваний постане перед суддею в п'ятницю, 22 березня, за звинуваченням у численних вбивствах з терористичними цілями, а також у замаху на вбивство і загрозі тероризму", - повідомили в прокуратурі.

На думку слідства, підозрюваний діяв самостійно і немає ніяких ознак, що хтось надавав йому допомогу. Також правоохоронці прийшли до висновку, що нападник не знав жертв і вибрав місце нападу випадково.

Прес-секретар прокуратури повідомила, що підозрюваний проходить психологічну експертизу, щоб з'ясувати, чи діяв він виключно з терористичних мотивів або ж він робив це через "особисті проблеми в поєднанні з радикалізованими ідеями".

Стрілянина в Нідерландах: поліція схопила головного підозрюваного

Перше судове засідання відбудеться завтра за зачиненими дверима, потім підозрюваний перебуватиме під вартою два тижні до наступного засідання.

Нагадаємо, у понеділок вранці чоловік дістав зброю в міському трамваї Утрехта і розстріляв кількох людей, після чого втік. 

В результаті загинули 3 людей та 5 отримали поранення. Нападника затримали за кілька годин. Це - 37-річний Гьокмен Таніс, уродженець Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: