Лідери ЄС дадуть відстрочку Brexit до 22 травня, але з умовою – ЗМІ

Четвер, 21 березня 2019, 19:06

Лідери ЄС на саміті, який відбувається сьогодні в Брюсселі, готуються дати згоду на короткотермінове перенесення Brexit до 22 травня, але тільки за умови, що британський парламент наступного тижня схвалить угоду про вихід.

Це випливає із проекту висновків, які лідери ЄС готуються схвалити за підсумками саміту, повідомив у Twitter редактор видання Buzzfeed Альберто Нарделлі.

"Європейська рада зобов'язується погодитися на відтермінування до 22 травня 2019 року, за умови, що угода про вихід буде схвалена Палатою громад на наступному тижні. З огляду на те, що Велика Британія не має наміру проводити вибори в Європарламент, продовження терміну після цієї дати неможливе", - зазначається у проекті документу. Цю інформацію підтверджує також агентство Reuters.

Петиція з вимогою скасувати Brexit набрала мільйон підписів

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей попросила ЄС про відтермінування дати виходу країни з блоку до 30 червня після того, як парламент двічі не схвалив її угоду – ключовий документ для "м’якого" Brexit.

Голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що коротке відтермінування дати Brexit є можливим за умови, що британський парламент схвалить угоду про вихід з блоку наступного тижня. За словами Туска, питання щодо тривалості такого відтермінування залишається відкритим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.