Російські хакери активізували атаки в Німеччині - ЗМІ

П'ятниця, 22 березня 2019, 13:48

Російські хакерські групи останніми місяцями посилили атаки на держустанови, політичні організації та медіа в Німеччині та інших країнах ЄС.

Про це заявила американська компанія з кібербезпеки FireEye, пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Від середини 2018 року експерти виявили "значне збільшення" діяльності хакерських груп APT28 (також відома як Fancy Bear) і Sandworm, заявила компанія. Західні уряди вважають ці хакерські групи підпорядкованими російському уряду і військовій розвідці ГРУ.

Як заявив старший менеджер FireEye з аналізу кібершпигунства Бенджамін Рід, хакери можуть "публікувати дані, які завдають шкоди окремим політичним партіям або кандидатам перед виборами в Європі".

Експерти японської компанії Trend Micro також помітили "підвищену активність" від APT28 за останні півроку, повідомляє газета. Постраждали політичні фонди та неприбуткові організації з метою просування демократії в Бельгії та Німеччині.

Російських хакерів підозрюють в атаці на держустанови Болгарії

У минулому APT28 звинувачували в нападах на Бундестаг, МЗС і Міноборони Німеччини, Фонд Конрада Аденауера, Фонд Фрідріха Еберта, Демократичну партію в американській президентській виборчій кампанії, НАТО і виборчу кампанію президента Франції Еммануеля Макрона. Корпорація Microsoft повідомила, що протягом 2018 року хакери, ймовірно з тієї ж групи, здійснили атаки на аналітичні центри, пов'язані з політикою ЄС, зокрема на Німецьку раду з міжнародних відносин, Інститут Аспена та Німецький фонд Маршалла.

На думку аналітиків, мета хакерської групи - шпигунство. На противагу цьому, група Sandworm, за їхніми словами, здійснює акти саботажу. Серед іншого, група несе відповідальність за хакерські атаки на електростанції в Україні, а також на українські засоби масової інформації, які мали на меті не шпигунство, а знищити інфраструктуру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.