У МЗС після заяв Луценка запевнили, що цінують роль посла США

П'ятниця, 22 березня 2019, 15:57

Міністерство закордонних справ України заявило, що плідно співпрацює з послом США в Україні Марі Йованович і цінує її роль у розбудові стратегічного партнерства між США та Україною.

Про це у коментарі "Укрінформу" заявила речниця МЗС Катерина Зеленко.

"Павло Клімкін підтримує відмінні відносини з послом США. Ми також високо цінуємо особисту роль посла Марі Йованович та її команди у розбудові стратегічного партнерства між нашими державами", - зазначила Зеленко.

Луценко заявив, що розслідує втручання з України у вибори в США на користь Клінтон

Вона повідомила, що вчора Клімкін зустрівся з делегацією американських сенаторів і конгресменів та обговорив з ними питання заяв генпрокурора Юрія Луценка стосовно посла США в Україні.

"Міністр закордонних справ України чітко зазначив, що США є нашим стратегічним союзником і другом. Він наголосив, що ми вдячні за стійку підтримку Сполучених Штатів у протидії російській агресії, посиленні санкційного тиску на РФ, сприянні у проведенні реформ в Україні та досягненні європейських та євроатлантичних стандартів", - акцентувала речниця МЗС.

В ЄС нарощують критику України: Луценко гальмує реформи, немає змін у СБУ

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю американському виданню The Hill заявив, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список людей, яких попросила "не переслідувати".

У відповідь Державний департамент США назвав заяву Луценка "відвертою вигадкою".

Раніше Йованович заявила, що необхідно замінити керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Читайте також: "Луценко проти Америки: чому "атака" на посла США зашкодить самій Україні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.