В Угорщині затримали бойовика ІДІЛ, який страчував людей у Сирії

П'ятниця, 22 березня 2019, 19:37

В Угорщині затримали сирійця, який, будучи членом терористичної "Ісламської держави", брав участь в обезглавленні людей в Сирії.

Про це у п’ятницю повідомили в Європейському агентстві судової співпраці Eurojust.

Затриманий 27-річний  сирієць підозрюється у страті близько 20 осіб у 2016 році. Усі жертви були членами родини чоловіка з Хомсу, який відмовився вступати в лави ІДІЛ.

"В ході оперативного втручання, яке координувалося Євроюстом, угорська влада затримала визначну ціль, яку підозрюють у скоєнні терористичної діяльності в Сирії, пов'язаною з так званою "Ісламською державою", - йдеться в заяві Євроюсту.

Згідно з повідомленням, підозрюваний отримав статус біженця в Греції. Швидке втручання угорських та бельгійських представників Євроюсту запобігло швидкому поверненню підозрюваного до Греції угорськими міграційними органами, йдеться у заяві.

Фінляндія підтримала ідею щодо трибуналу для терористів ІДІЛ

Підозрюваний був затриманий 30 грудня минулого року в головному аеропорту Будапешта. Його ув’язнили за використання підроблених проїзних документів для нього та його партнерки.

 З огляду на докази Бельгії, підозрюваний тепер може бути затриманий владою Угорщини за підозрою в здійсненні терористичної діяльності.

Нагадаємо, раніше у Польщі марокканця засудили за приналежність до ІДІЛ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.